сряда, 15 май 2013 г.

Смятате ли, че социалният работник би могъл да бъде добър помощник при разрешаването на проблема с кибертормоза? Моля, обосновете отговора си.

10 коментара:

  1. Ми, може би, не съм се замислял. Знам, че соц работник има за цел да помага на хората да се справят с проблемите така, че предполагам ще е от полза.

    ОтговорИзтриване
  2. Социалните работници не се ли занимават само с цигани и бедни хора? Как биха помогнали за това? ... Не мисля.

    ОтговорИзтриване
  3. Не мисля, че биха помогнали точно при такъв проблем. Не знам дали въобще им влиза в работата това.

    ОтговорИзтриване
  4. Чак добър не знам, но би бил полезен според мен. Знам, че социалните работници изучават най-различни дисциплини в университета като психология, социология и т.н. Това би било техен плюс в тези работи и така може да са полезни на такива деца, които са станали жертва на кибертормоза.

    ОтговорИзтриване
  5. За българските социални работници не знам, но чуждестранните, които са в страни с развита социална политика като Канада, Швеция, Германия или Швейцария, определено са полезни в такъв вид ситуации. :)

    ОтговорИзтриване
  6. Може би ще са полезни. Те ще са някакви странични хора, които могат да погледнат отстрани на проблема и да дадат адекватно мнение и да предложат също такова адекватно решение за него.

    ОтговорИзтриване
  7. Да при положение, че намери точния подход спрямо жертвата и я предразположи да говори за това, да се бори да се справи и да я мотивира. Естествено зависи и да каква степен социалния работник е професионалист.

    ОтговорИзтриване
  8. Да, може би да. Стига разбира се да е компетентен и да си разбира от работата ..

    ОтговорИзтриване
  9. Знам, че социалните работници разбират от доста неща, защото това е част от работата им. Затова смятам, че да - биха били полезни в такива ситуации и могат да дадат добри предложения за разрешаване на проблема - да говорят с учителите, да изпратят жертвата в група за самопомощ и т.н.

    ОтговорИзтриване
  10. Да, защо не? Тяхната работа е свързана именно с това да помагат и да са в полза на обществото и хората в нужда. Ако имам нужда (и се сетя за тях), бих се обърнала към услугите им.

    ОтговорИзтриване