сряда, 15 май 2013 г.

Как бихте реагирал в ситуация, в която Вие или Ваш приятел/познат се окажете обект на кибертормоз?

10 коментара:

  1. Бих защитил своя приятел и бих казал на родителите му дори и той да не иска.

    Бих блокирал нещастника, за да не ми досажда!

    ОтговорИзтриване
  2. Ако на мен ми се случи, няма да обръщам внимание, ще игнорирам източника на агресията и ако продължава да досажда, ще го блокирам и ще съобщя за него на администраторите на сайта.

    ОтговорИзтриване
  3. Бих помогнала на приятеля/познатия ми и бих го защитила. А ако аз съм обект, ще се защитя сама.

    ОтговорИзтриване
  4. Ще говоря със семейството си по въпроса и след това ще му огранича достъпа до всичките ми профили в интернет, ще си сменя и телефонния номер, ако се наложи.
    Иначе, ако е за мой приятел, ще го защитя, разбира се.

    ОтговорИзтриване
  5. Никакво внимание и пълен игнор - това е истината. Няма защо нито аз, нито мой приятел или познат, нито който и да било да се занимава с такива дребнавщини.

    ОтговорИзтриване
  6. Бих отвърнала с тотално безразличие, дори лека надсмешка над мизерните индивиди стигнали толкова ниско в опита си да наранят някого. Естествено бих разчитала на подкрепата и на верните си приятели, като в никакъв случай не бих позволила това да ме сломи духом. Плюс това щом някой е паднал толкова ниско в опита си да ме засегне не си заслужава да му се обръща внимание, може да пробуди у мен само съжаление...

    ОтговорИзтриване
  7. Пълно игнориране и въобще няма да обръщам внимание на такива жалки опити някой да ме засегне. "Убий глупака с мълчание" са казали старите хора. А ако мой приятел е в такова положение, ще го защитя по всички възможни начини.

    ОтговорИзтриване
  8. И в двата случая ще споделя с родителите - моите и тези на приятеля ми, а те вече ще знаят какво да правят после.

    ОтговорИзтриване
  9. Ще се обърна към родителите и на двама ни.

    ОтговорИзтриване
  10. В случая с тази моя бивша "приятелка" първоначално ми беше много кофти и много тъпо се чувствах. Бяха ме предали и то не кой да е, а най-добрата ми приятелка. Майка ми ме видя, че нещо не ми е добре и започна да ме разпитва. Тогава й споделих какво става, а тя после се обади на учителката ни и на родителите на момичето. Имаше обща среща, на която майка ми занесе всички разпечатки на коментарите й по мой адрес. Родителите й много се ядосаха и след случая я преместиха в друго училище - пансион.

    ОтговорИзтриване